Bespaartip!

Een hybride systeem combineert een energiezuinige warmtepomp
met de bestaande cv-ketel

Warmtepompen

Een warmtepomp maakt een woning of bedrijfspand toekomst proof. Een goede vervanging van je cv-ketel als die aan vervanging toe is of naast de cv-ketel als hybride systeem. Een split warmtepomp bestaat uit twee delen die zowel binnen als buiten ruimte innemen. Een mono warmtepomp bestaat alleen uit een buitendeel. Dat is even passen en meten, maar een warmtepomp is een duurzaam product waarmee je fors bespaart op het gasverbruik. Buiten dat zorgt een warmtepomp voor een fijn klimaat in alle ruimtes. 

Stukje techniek

Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Kort gezegd haalt de warmtepomp energie uit de buitenlucht die wordt omgezet in warmte. Een warmtepomp bestaat uit een buitendeel en een binnendeel. Tussen beide delen stroomt een koudemiddel. Bij een mono warmtepomp zit alles in de unit buiten en gaan alleen de benodigde aan- en afvoerleidingen gevuld met water het pand in. De warmtepomp onttrekt tijdens het verwarmingsproces energie uit de buitenlucht. De wisselaar geeft de energie plus de compressie arbeid af aan de ruimte binnen.

Je betaalt alleen voor de hoeveelheid energie die benodigd is voor de compressie arbeid, ongeveer een kwart van het geleverde vermogen (1 kw elektra levert ca. 4 kw verwarming). Dat maakt de warmtepomp een zeer efficiënt systeem.

aanschaf warmtepomp

De aanschaf van een warmtepomp is prijzig, maar omdat we een erkend installatiebedrijf zijn kan er op de totale installatie overheidssubsidie worden aangevraagd. Ook betaalt de tijd de aanschaf terug omdat de energiekosten dalen.

Wij verzorgen de installatie en desgewenst het onderhoud . Eén keer per jaar voor de winter een check-up is voldoende.

 • Aansluiten op vloerverwarming

Is er vloerverwarming in het pand dan zorgt de warmtepomp zomers voor vloerkoeling en 's winters voor vloerverwarming.

 • Montage warmtepomp

Een warmtepomp bestaat uit één of twee delen. Meestal monteren wij de warmtepomp op het dak of achter/naast het huis of pand, zo dicht mogelijk bij de bestaande hoofdaansluiting. Binnen plaatsen we een buffervat of boiler.

Soorten warmtepompen

Warmtepompen zetten energie uit de buitenlucht om in warm water. Ze maken geen gebruik van aardwarmte omdat daaraan allerlei wettelijke restricties zijn verbonden. Bovendien werkt lucht en water met ons klimaat uitstekend.

 

 • Hybride lucht/water warmtepomp
  De cv-ketel levert bij als het erg koud is of als er veel warm water nodig is.
 • Lucht/water warmtepomp
  Een lucht/water warmtepomp vervangt de cv-ketel in zijn geheel. De warmtepomp benut de energie uit de buitenlucht om uw woning van warmte en/of van warm tapwater te voorzien.
 • Gasverbruik daalt

 • Energiekosten dalen

 • Voordeliger dan cv-ketel

 • Gaat langer meer dan cv-ketel (10-15 jaar)

 • 21% teruggave door overheid, indien installatie door erkend installateur

 • Geschikt voor particulieren en bedrijven

Interesse in een warmtepomp?